Farmors äppelpaj
Den här är min farmors recept och det här är den absolut godaste äppelpaj jag någonsin har ätit. Den är dessutom otroligt enkel att göra.
Pajskal
- 4 dl vetemjöl
- 3 msk socker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 150g smör
Fyllning
- 4-5 medelstora äpplen
- 1 dl socker
- Kanel
Gör så här:
- Ta fram smöret.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Blanda ner det rumstempererade smöret och blanda ihop allt med en gaffel tills det har blivit som en smuldeg.
- Lägg smörpapper i botten på en form och smöra både pappret och kanten.
- Häll ner degen i en ca. 25 cm form med borttagbara kanter.
- Skala och skiva äpplena tunnt.
- Blanda äpplen, socker och kanel i en bunke. Ta så mycket kanel så att alla äpplen får lite kanel på sig, om man gillar kanel kan man ta lite mer.
- Sätt in i ugnen i minst 30 min, äpplena ska bli så mjuka så att de nästan smälter.
- Ta ut och njut!