Lilla Bis Honung

Halloweencupcakes

Publicerad 2014-10-31 12:55:55 i Allmänt, Halloween, Muffins,

ca 12 stora cupcakes.

De här muffinsarna är för de som älskar choklad. 

De går att göra med eller utan frostingen och man kan även göra de i mindre formar.

 

TIPS! 

När det kommer till färgningen av frostingen och pumporna tycker jag att det bästa sättet är att använda sig ut av en gelfärg och inte av dr.oetkers hushållsfärg. Gelfärgen från Wilton finns hos Cervera, NK och i en liten tebutik som heter Tehuset Java, vad jag vet. Tehuset Java finns i Lund, Stockholm och på Lidingö. Gelfärgen är mer koncentrerad än hushållsfärg, vilket gör att man behöver ytterst lite för att få en starkfärg. Den håller också mycket längre än hushållsfärgen. Det bästa med gelfärg, tycker jag, är att den förstör inte konsistensen på det man bakar, tex när man bakar macarons. Lite lösare smet och macaronsen kommer inte att resa sig. Med gelfärg behöver man aldrig oroa sig över att man kanske tog lite för mycket, det spelar ingen roll.

Vaniljarom tycker jag själv är mycket bättre att använda i frosting istället för vaniljpulver eller vaniljsocker. Man får vaniljsmaken utan att få med de svart prickarna.

  

Chokladmuffins

  • 3 1/4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl kakao
  • 50g mörk blockchoklad
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 40g smör
  • 3/4 dl kaffe (alt. 3/4 dl vatten + 1 tsk kaffepulver) 
  • 1 tsk vaniljpulver (alt. en vaniljstång)
  • 1/2 dl vatten

Glasyr

  • 125g philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljarom
  • 8 1/2 - 9 1/2 dl florsocker
  • Gul och röd färg (alt. orange)

Pumpor

  • Marsipan
  • Gul och röd färg (alt. orange)
  • Grön färg

 

Gör så här:

Chokladmuffins

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka chokladen.
  3. Blanda ner alla torra ingredienser, förutom vaniljpulvret i en bunke och rör om tills allt är väl blandat och det finns inga klumpar kvar.
  4. Vispa ihop mjölken och ägget i en annan bunke.
  5. Smält smöret.
  6. Blanda ner smöret, kaffet och vaniljpulvret i mjölken. 
  7. Vispa tills vaniljpulvret har löst sig helt.
  8. Häll ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna.
  9. Tillsätt ungefär 1/2 dl vatten för att få smeten lite flytande. Man kan tillsätta lite mer vattend om smeten fortfarande är för tjock.
  10. Fördela smeten i muffinsformar, max till halva. Om man har en muffinsplåt är det bra att sätta formarna i den så att de håller formen.
  11. Grädda de i mitten av ugnen i 20-30 min, 10-20 min om de är små. Stick ner en tandpetare i en av muffinsarna, om den inte är kladdig är de klara.
  12. ta ut och låt svalna.

 Glasyr

  1. Lägg ner philadelphiaosten och vaniljaromen i en bunke.
  2. Vispa tills de har blandats ordentligt.
  3. Tillsätt lite florsocker i taget. Om man tillsätter för mycket på en och samma gång kommer florsockret flyga upp från bunken.
  4. Vispa ner florsockret långsamt i slutet, tills du får den konsistens du vill ha. Om du vill göra blommor osv. ska den vara väldigt fast, så att de inte tappar formen efter ett tag.
  5. Fyll en sprits och dekorera muffinsarna. Om man är osäker hur man gör kan man alltid gå in på youtube för att se hur man gör.
     
     

 Pumpor

  1. Färga det mesta av marsipanen orange och lite av den grön.
  2. Forma små orangea bollar.
  3. Ta en tandpetare och gör fyra skåror som går runt bollen så att det nästan ser ut som en basketboll (från toppen och botten ska den vara indelad i åttondelar). Det kan vara lite lättare att göra om tandpetaren är lite blöt.
  4. Ta tandpetaren och gör en kort liten skåra mellan de långa på toppen. 
  5. Gör därefter små bollar av den gröna marsipanen.
  6. Gör varje boll lite avlång och sätt de försiktigt på toppen av pumporna.
  7. Sätt försiktig pumporna på cupcakesen.
  8. Servera och njut! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mikaela

Välkommen till min bakblogg! Jag skapade den här bloggen för att jag vill dela med mig av mina tips och recept och förhoppningsvis inspirera några att börja baka själva. Hembakat är ju så mycket godare än färdigköpt, plus att man vet vad man får i sig. Jag skapade också den här bloggen för att utmana mig själv, så att jag blir ännu bättre på att baka.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela