Morotsmuffins
7st stora muffins
De här muffinsarna blir väldigt stora och en muffins räcker till två personer, så om man vill kan man ha mindre muffinsformar och ha de kortare i ugnen. Om man i stället vill ha en morotskaka så är det bara att hälla smeten i en smörad och bröad form och ha den i ugnen i ca. 40-50 min.
Muffins
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl rapsolja (ev. annan neutral olja)
- 3 dl rårivna morötter
Glasyr
- 75g philadelphiaost
- 45g smör
- 3 dl florsocker
…………………………..
- en morot
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 140 °C.
- Vispa äggen och sockret poröst.
- Blanda ner de torra ingredienserna i en annan bunke.
- Häll äggsmeten i bunken med de torra ingrediensera och rör om.
- Tillsätt oljan och morötterna och blanda noggrant.
- Fyll ca 7 stora muffinsformarna till 3/4 och grädda i ugnen i ca 25-35 min.
- Ta ut muffinsarna och låt svalna.
- Vispa undertiden ihop ingredienserna till glasyren och grovriv en morot.
- Bred på glasyren när muffinsarna har svalnat helt och strö över den grovrivna moroten.
- Servera och njut!